Microgaming Ska Stänga Pokernätverk

Rasmus Lindström - 26-09-2019

MPN stänger ned Från och med 2020 kommer Microgaming Poker Network (MPN) inte finnas kvar. Den berömda mjukvaruleverantören tillkännagav den kommande stängningen av strategiska skäl i september.

MPN, som är mer än 16 år gammalt, är en av leverantörens längsta operationer. Dess lanseringen skedde i samband med en av de kända Pokertrenderna i världen. Men, spelindustrin har tyvärr märkt av en minskning av spelets intäkter över de senaste åren. Leverantören sa att beslutet att stänga nätverket kom efter ordentliga genomgångar.

Leverantören Vill Ha En Ny Vision

I ett meddelande sa Microgamings VD över Poker, Alex Scott, att genomgångarna var utförliga. Man tog personalens åsikter i åtanke över hela världen och man frågade även externa konsulter och spelindustrins experter.

Han förklarade att beslutet togs för att gynna spel. Enligt Scott så passar nätverksmodellen inte den nya modellen och tillväxtstrategin som leverantören har tagit sig an. VDn poängterade också att företaget vill att spelet ska vara framgångsrikt. Hans uttalande instämdes av VD John Colemans förhoppning att den nya strategin ska återuppliva spelet.

Scott förklarade också att allting kommer att fortsätta som vanligt till nedstängningen, som förväntas att ske i det andra eller tredje kvartalet nästa år. Alla kampanjer, samt live och kontantspel och schemalagda turneringar, kommer att fortsätta som planerat. Bland dessa evenemang som fortfarande kommer att ske finns MPN Poker Tours Battle of Malta och Universal Championship of Poker. Det tidigare har ett pris på en miljon euro för andra gången i rad. Han la också till att leverantören vill att nätverkets sista månader ska vara med värdighet, och att spelare ska minnas MPN positivt.

Spelarnas Pengar Är Garanterat Säkra

Leverantörens Poker-VD poängterade att spelare inte behöver oroa sig för deras pengar. Scott förklarade att spelarnas pengar hålls separat från pengarna som täcker driftkostnaderna.

Spelare kan välja ifall de vill ta ut sina pengar, och de kan välja när de vill göra det. Gällande rummen hos MPN, har Scott sagt att de beslutit att hitta nya spelleverantörer.

Nätverket lanserades 2003 som Prima Poker. Det döptes om till Microgaming Poker Network i 2012 i samband med ändringar i driften. 2013 så var nätverket det första i sitt slag med ett integrerat belöningssystem. MPN erbjuder multiplayer 5- och 7-kortspoker som Texas Hold’em i realtid.